Category: Magyarország

Megakerékpár kidühöngés

Uticélok, Magyarország Send feedback »
Nem vagyok túl jó passzban, ezért úgy döntöttem, hogy a negatív energiákat kihajtom magamból. Reggel indultam el Óbudavár településéről, majd Mencshely, Dörgicse, Pécsely, Balatonszőlős, Alsóörs utvonalon elértem a balatoni kerékpárutat. N… more »

Magyar karibi pörkölt

Uticélok, Érdekes, poénos videók, fotók, Magyarország Send feedback »
VIDEÓ! Életem legfinomabb pörköltje... [video:youtube:gXkdC0uu_68] more »

Conga Club, folytatás... Születésnapi bulik

Uticélok, Kuba, Érdekes, poénos videók, fotók, Magyarország 1 feedback »
Pénteken a születésnapomon ismét a kubai táncos helyre mentünk. Hatalmas buli volt, hajnali 4-kor keveredtünk ágyba és másnap 6-kor már indultam is a Szlovák Paradicsom túravezetésre. Nem volt könnyű 24 óra, de megérte. more »

Bevándorlás Magyarországra?

Uticélok, Érdekes, poénos videók, fotók, Magyarország Send feedback »
Magyarország mindig is nyitott volt a külföldről érkezettek irányában. Ezt tanultam az iskolában. more »

Péntek este és ez Budapesten volt

Uticélok, Kuba, Érdekes, poénos videók, fotók, Magyarország 1 feedback »
Feleségem révén, ill. az által, hogy egy kicsit utánajártam a dolgoknak, olyan szubkultúrákra leltem Magyarországon, pontosabban Budapesten, amiket azelőtt elképzelni sem tudtam volna. Ki a gondolná, hogy ennyi latin él hazánkban, s azt főleg n… more »

Rémálom a Teve és Haller utcában, avagy a szociális biztosítás útvesztői

Uticélok, Magyarország, Bürokrációs kálváriák Send feedback »
Feleségemnek lejárt a vízumhoz igényelt kötelező biztosítása és sajnos orvosi ellátásra szorulna. Munkát egyelőre nem találtunk, ill. amit találtunk az nem hivatalos, nevezzük úgy, hogy ismerőseinknek szívességből segít és akkor ebből itt nem lehet baj. Biztosítás hiányában elkezdtem orvosi környezetemet körbetelefonálni, hogy ki tudná megvizsgálni jutányosan. more »

Latin-Amerika Labdarugó Kupa Ürömön

Uticélok, Érdekes, poénos videók, fotók, Magyarország Send feedback »
FOTÓ! VIDEÓ! Első igazán szép tavaszi nap volt és mi Latin-Amerika labdarúgó kupára mentünk Ürömre. A meghívottak közt szerepelt Peru, Bolívia, Chile, Ecuador, Argentína-Uruguay, Mexikó, Kuba, Venezuela és Kolumbia helyi képviselőinek válogatottjai. Természetesen ecuadori barátaink a DJ adtak élő zenét. more »

Critical Mass Budapest, 2010. április

Uticélok, Információ, bejelentés, Érdekes, poénos videók, fotók, Magyarország Send feedback »
VIDEÓ! Évek óta nem voltam ezen a rendezvényen a sok utazás miatt. Az utóbbi 20 évben, amikor csak Budapesten vagyok szinte mindenhova kerékpárral járok; télen, nyáron, esőben, hóban és napsütésben. Nagy várakozással érkeztem tehát az idei tavaszi Critical Mass felvonulásra. A 90-es évek elején még őrült kategóriába tartoztam, nevezzük finoman fehér hollónak. Ma már hál Istennek úgy néz ki, hogy nem vagyok egyedül. more »

Új ecuadori, perui és bolíviai ismerőseink

Uticélok, Ecuador, Érdekes, poénos videók, fotók, Peru, Bolívia, Magyarország 1 feedback »
Ismerjük meg Budapestet kirándulásnak indult, jól is sikerült, de a végen lett benne egy kis Latin-Amerika. Összebarátkoztunk egy andoki utcai zenészekb?l álló csoporttal, akik saját maguk szórakoztatására jöttek ki a Városligetbe játszani... more »

Bevándorlási ügyintézés 3. - Elizabeth megkapta a letelepedési engedélyt

Uticélok, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 3 feedbacks »
A heten megkaptuk az ertesitest, hogy mehetunk dokumentum atadasra. Be kellett vinni a hianyzo fenymasolatokat es atvenni az elbralt letelepedesi engedely eredmenyet. Nem kis izgalommal tehat megjelentunk a 11. keruleti bevandorlasi hivatal ugyfelfo… more »

Bevándorlási ügyintézés 2.

Uticélok, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Bürokrációs kálváriák Send feedback »
A bevándorlási hivatal 10 napon belül kéri a hianyzó iratok pótlását. Tehát még tartoztunk a kereseti igazolással, a bankszámla kivonttal és a biztosítással. more »

Elizabeth GYIK

Uticélok, Dominikai Köztársaság, Magyarország Send feedback »
Gyakran ismételt kérdések Elizabeth-tel kapcsolatban. Az elsők közé tartozik, hogy hogy érzi ő itt magát és hogy tetszik neki Magyarország. Lássuk! more »

Bevándorlási ügyintézés 1.

Uticélok, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 1 feedback »
Ma hála a jó égnek megjött a kedves anyakönyves ügyintézőtől az elektronikus levél, hogy házasságunk hazai anyakönyvezése elindult és az iratokat a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Állampolgársági Igazgatóságának Hazai Anyakönyvezési Osztályára továbbították. more »

Fordítás kész, mehetünk az anyakönyvezőbe

Uticélok, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 1 feedback »
Ott tartottunk, hogy az Apostille hitelesítést is le kell fordíttatni spanyol nyelvről, ami legutoljára még világnyelv volt, de sajnos az EU-ban meg itt nem hivatalos nyelv. more »

Beindul az adminisztrációs verkli

Uticélok, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 2 feedbacks »
Még mielőtt Elizabeth megérkezett telefonáltam a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalba, hogy az előttünk álló teendőket megtudjam. more »
Contact / Help. ©2017 by Jan C. blog software / web hosting / monetizing.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / Evo Factory.