Category: Kuba

Utazási tanácsadás Latin-Amerikába, Ázsia egyes részeire utazóknak

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, Kuba, Thaiföld, USA, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Kambodzsa, Haiti, Vietnam, Információ, bejelentés, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Bolívia, Chile, Laosz, Belize, Mexikó, Honduras, El Salvador, Indonézia, Malajzia, Szingapúr, Fülöp-szigetek, Hong Kong és Makaó, Brunei, Brazília, Argentína, Uruguay, Paraguay Send feedback »
20 éve utazom önállóan, az utóbbi 8 évben szinte megállás nélkül. Csaknem teljes Latin-Amikát bejártam és turisztikai szempontból jól ismerem Délkelet-Ázsia egy jó részét is. Latin-Amerikában 6 évet éltem és rendszeresen térek vissza turista csoportokkal a térségbe. Amennyiben nem utazási irodával szeretne útnak indulni, hanem önállóan és bizonytalan egyes kérdésekben, szívesen a rendelkezésére állok. more »

Vaderdei lovaglás Guantanamóban

Uticélok, Kuba, Érdekes, poénos videók, fotók Send feedback »
Na nem a katonai bázison voltam, hanem csak a Guantanamó környékbeli erdőkben lovagoltam 2-3 napot. Találtam egy szimpatikus földmüves családot, akikre úgy kellett tukmálnom a pénzt a lovaglás utan. Ilyet is ritkán látni arrafelé. Ez idő alatt… more »

Latin-Amerika

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, Kuba, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Érdekes, poénos videók, fotók, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Bolívia, Chile, Belize, Mexikó, Honduras, El Salvador, Brazília, Uruguay, Paraguay Send feedback »
René Pérez Joglar, Residente de Calle 13 Egyetlen szabad csillag feliratú polóban, ami a független Puerto Ricót szimbolizálja. Ezt a dalt azoknak a latin-amerikaiaknak akarom cimezni, akik itt ülnek, ebben a teremben. Tiszta szivemből, az összes… more »

Illegális szivarüzemet látogattam meg a napokban

Uticélok, Kuba, Costa Rica, Nicaragua, Érdekes, poénos videók, fotók Send feedback »
A következő videók szigorúan titkosak. A szivargyárat üzemeltető személy nem látható a videón és még a várost sem jelölöm meg, ahol ezt a felvételt késztettem. A lényeg, hogy mesterfokon üzik a dohányáru másolását és kiváló minőséget állít… more »

Az evés folytatódik nicaraguai módra, de Costa Ricában

Uticélok, Kuba, Costa Rica, Nicaragua, Érdekes, poénos videók, fotók, Adomány a napló fentartására Send feedback »
Ismét Közép-Amerikában landoltam. Mosni mentem le a konyhára, ahol találkoztam az állandó szállásom takaritónőivel, a kubai Gabyval és a nicaraguai Gloriával. Utóbbi éppen marhahúst főzött, paradicsomos szószban. Életfilozófiám az, hogy a boldo… more »

Mikor fognak a spanyolok és a többiek bocsánatot kérni az emberiség ellenes bűntetteikért? Más szóval Anibal Amaro helyében én is ezt tettem volna....

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, Kuba, Dolgozatok, disszertációk, publikációk, USA, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Haiti, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Nagy Británia, Bolívia, Chile, Portugália, Belize, Mexikó, Honduras, El Salvador, Bürokrációs kálváriák, Brazília, Argentína, Uruguay, Paraguay 2 feedbacks »
VIDEÓ! Miért kellene a spanyoloknak bocsánatot kérniük egy olyan bűnért, amit nem a ma élő nemzedék követett el? Nos, szerintem bocsánatot kellene kérniük. Ennek már csak szimbólikus jelentősége lenne, mert a történelem menetén nem sokat változtatna. Nem csak azért kell bocsánatot kérni, mert legalább 10x annyi embert mészároltak le, mint a hitleri Németország, hanem mert létrehoztak egy földrésznyi mesztic kultúrát, amelynek szépségével és értékeivel egyáltalán nincsenek tisztában, mondhatjuk azt is, hogy megvetéssel viseltetnek irányába. Ezért gondolom azt, hogy a ma élő spanyolok tovább viszik elődeik bűneit és nem néztek még azokkal szembe. more »

A latin lélek, idézek másoktól

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, Kuba, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Bolívia, Chile, Belize, Mexikó, Honduras, El Salvador, Brazília, Argentína, Uruguay, Paraguay Send feedback »
A következő írást bármely latin-amerikai országról írhatták volna. A minőség nem, de a mérték persze területenként változó. "(...) Már nem bukok ki azon ha valaki fél órával később érkezik egy megbeszélésre indoklás nélkül, hanem örülök a lelkes ölelésének, a ragyogó mosolyának, a ténynek hogy egyáltalán odaért, mert időnként ez sem kevés. more »

Conga Club, folytatás... Születésnapi bulik

Uticélok, Kuba, Érdekes, poénos videók, fotók, Magyarország 1 feedback »
Pénteken a születésnapomon ismét a kubai táncos helyre mentünk. Hatalmas buli volt, hajnali 4-kor keveredtünk ágyba és másnap 6-kor már indultam is a Szlovák Paradicsom túravezetésre. Nem volt könnyű 24 óra, de megérte. more »

Péntek este és ez Budapesten volt

Uticélok, Kuba, Érdekes, poénos videók, fotók, Magyarország 1 feedback »
Feleségem révén, ill. az által, hogy egy kicsit utánajártam a dolgoknak, olyan szubkultúrákra leltem Magyarországon, pontosabban Budapesten, amiket azelőtt elképzelni sem tudtam volna. Ki a gondolná, hogy ennyi latin él hazánkban, s azt főleg n… more »

Juanes koncert Kubában

Kuba, Dolgozatok, disszertációk, publikációk, Információ, bejelentés 1 feedback »
Valószínűleg kevesen hallottak Juanes (Magyarországon ismert dala: Tengo la camisa negra) szeptember 20-i békekncertjéről. A mester már tartott hasonló rendezvényt 1 évvel ezelőtt, mikor Ecuador, Venezuela vitába keveredett Kolumbiával, eg… more »

Latin-Amerika túlélési útmutató

Uticélok, Ecuador, Kuba, Dolgozatok, disszertációk, publikációk, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Bolívia, Chile, Mexikó, Honduras, El Salvador Send feedback »
Ezt ugyan az Eupolisznak írtam (ezért a kicsit hivatalos stílus), de bárkinek hasznára lehet, aki Latin-Amerikába készül és csekély önálló utazási tapasztalattal rendelkezik. more »

A latin szerelem

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, Kuba, Dolgozatok, disszertációk, publikációk, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru 3 feedbacks »
Itt egy remek demostracio, ahogy a latin hazassagszedelgo ferfi "szenved", mikor vegre a no veszi a batorsagat es fakepnel hagyja. Ebbol lehet kovetkeztetni, h mennyire porognek ezek erzelmileg, ill. arra is, hogy mennyit hazudnak.Eloszor a spanyol,… more »

A latin nő, mikor mérges

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, Kuba, Dolgozatok, disszertációk, publikációk, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru 3 feedbacks »
Ennek a fotosorzatnak a jelentosege csak a kivetelesen ritka fogofarku mexikoi meznyelo lefenykepezesevel merheto ossze. Sikerult lencsevegre kapnom azt, amit meg talan senkinek.A tortenet bajahoz hozzatartozik, h fotoalanyom tudta, h merges fotot sz… more »

Kubáról utólag

Uticélok, Kuba 1 feedback »
Ezek az utolag megirt elmenybeszamolok mindig kicsit eroklodesgyanusak, de mit lehet tenni, mikor ott epp nem volt kedvem. Kubabol eroteljes kettos erzelmekkel tertem vissza. Mindenki dicseri a helyet. Vannak, akik tobbszor is visszaternek. Ebbol arra sz… more »

A latin nő

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, Kuba, Dolgozatok, disszertációk, publikációk, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru 2 feedbacks »
Szerintem minden no forditva van bekotve, de ebbol a szempontbol az egyik veglet a latin. Ezt viszonylag nagyobb mintavetelezesbol (negertol-meszticen at-feherig) tobb orszagon alapulo kozvetlen es kozvetett tapasztalat alapjan irom.A masik veglet az E… more »
Contact / Help. ©2017 by Jan C. free blog tool / green web hosting / FP.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / Evo Factory.