Category: Dominikai Köztársaság

Utazási tanácsadás Latin-Amerikába, Ázsia egyes részeire utazóknak

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, Kuba, Thaiföld, USA, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Kambodzsa, Haiti, Vietnam, Információ, bejelentés, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Bolívia, Chile, Laosz, Belize, Mexikó, Honduras, El Salvador, Indonézia, Malajzia, Szingapúr, Fülöp-szigetek, Hong Kong és Makaó, Brunei, Brazília, Argentína, Uruguay, Paraguay Send feedback »
20 éve utazom önállóan, az utóbbi 8 évben szinte megállás nélkül. Csaknem teljes Latin-Amikát bejártam és turisztikai szempontból jól ismerem Délkelet-Ázsia egy jó részét is. Latin-Amerikában 6 évet éltem és rendszeresen térek vissza turista csoportokkal a térségbe. Amennyiben nem utazási irodával szeretne útnak indulni, hanem önállóan és bizonytalan egyes kérdésekben, szívesen a rendelkezésére állok. more »

Latin-Amerika

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, Kuba, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Érdekes, poénos videók, fotók, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Bolívia, Chile, Belize, Mexikó, Honduras, El Salvador, Brazília, Uruguay, Paraguay Send feedback »
René Pérez Joglar, Residente de Calle 13 Egyetlen szabad csillag feliratú polóban, ami a független Puerto Ricót szimbolizálja. Ezt a dalt azoknak a latin-amerikaiaknak akarom cimezni, akik itt ülnek, ebben a teremben. Tiszta szivemből, az összes… more »

Ezt a gyöngyszemet most találtam. "Rohadt jenkik takarodjatok a picsába...", Hugo Chavez üzenete George W. Bushnak 2008-ban

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, USA, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Érdekes, poénos videók, fotók, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Bolívia, Chile, Mexikó, Honduras, El Salvador, Argentína, Uruguay, Paraguay Send feedback »
Az ügy apropója az volt, hogy Bolívia kiutasította az USA nagykövetét, mert konspirációval vádolta az ottani ellenzék támogatása miatt és az ez okból kirobbanó erőszakos tüntetés következményeként. Erre az USA kiutasította a bolíviai nagykövetet, ma… more »

Mikor fognak a spanyolok és a többiek bocsánatot kérni az emberiség ellenes bűntetteikért? Más szóval Anibal Amaro helyében én is ezt tettem volna....

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, Kuba, Dolgozatok, disszertációk, publikációk, USA, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Haiti, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Nagy Británia, Bolívia, Chile, Portugália, Belize, Mexikó, Honduras, El Salvador, Bürokrációs kálváriák, Brazília, Argentína, Uruguay, Paraguay 2 feedbacks »
VIDEÓ! Miért kellene a spanyoloknak bocsánatot kérniük egy olyan bűnért, amit nem a ma élő nemzedék követett el? Nos, szerintem bocsánatot kellene kérniük. Ennek már csak szimbólikus jelentősége lenne, mert a történelem menetén nem sokat változtatna. Nem csak azért kell bocsánatot kérni, mert legalább 10x annyi embert mészároltak le, mint a hitleri Németország, hanem mert létrehoztak egy földrésznyi mesztic kultúrát, amelynek szépségével és értékeivel egyáltalán nincsenek tisztában, mondhatjuk azt is, hogy megvetéssel viseltetnek irányába. Ezért gondolom azt, hogy a ma élő spanyolok tovább viszik elődeik bűneit és nem néztek még azokkal szembe. more »

A latin lélek, idézek másoktól

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, Kuba, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Bolívia, Chile, Belize, Mexikó, Honduras, El Salvador, Brazília, Argentína, Uruguay, Paraguay Send feedback »
A következő írást bármely latin-amerikai országról írhatták volna. A minőség nem, de a mérték persze területenként változó. "(...) Már nem bukok ki azon ha valaki fél órával később érkezik egy megbeszélésre indoklás nélkül, hanem örülök a lelkes ölelésének, a ragyogó mosolyának, a ténynek hogy egyáltalán odaért, mert időnként ez sem kevés. more »

Bevándorlási ügyintézés 3. - Elizabeth megkapta a letelepedési engedélyt

Uticélok, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 3 feedbacks »
A heten megkaptuk az ertesitest, hogy mehetunk dokumentum atadasra. Be kellett vinni a hianyzo fenymasolatokat es atvenni az elbralt letelepedesi engedely eredmenyet. Nem kis izgalommal tehat megjelentunk a 11. keruleti bevandorlasi hivatal ugyfelfo… more »

Bevándorlási ügyintézés 2.

Uticélok, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Bürokrációs kálváriák Send feedback »
A bevándorlási hivatal 10 napon belül kéri a hianyzó iratok pótlását. Tehát még tartoztunk a kereseti igazolással, a bankszámla kivonttal és a biztosítással. more »

Elizabeth GYIK

Uticélok, Dominikai Köztársaság, Magyarország Send feedback »
Gyakran ismételt kérdések Elizabeth-tel kapcsolatban. Az elsők közé tartozik, hogy hogy érzi ő itt magát és hogy tetszik neki Magyarország. Lássuk! more »

Elizabeth megérkezett

Uticélok, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 1 feedback »
A rossz időjárás miatt 6 óra késéssel indult a gép Santo Domingóból. Elizabeth reggeli csatlakozása Madridból Bécsbe indult volna reggel 9-kor, amit a késés miatt nem érhetett el. Bár nem egy látványosan ideges típus, az izgalomtól és attól a félelemtől, hogy a spanyolok vajon beengedik-e már napok óta hányt és rosszul érezte magát. more »

Jarabacoai kalamajka, a Pico Duarte csúcsáról a dominikai szellemi mélységbe

Uticélok, Érdekes, poénos videók, fotók, Dominikai Köztársaság Send feedback »
ÚJ! VIDEÓ! Eupolisz csoporttommal kiegészülve 8-an vágtunk neki a Karib-térség legmagasabb csúcsának, a Pico Duerte meghódításának. Mindenek előtt, még az utazás elején lezsíroztam a teljes túrát, hegyi vezetővel, segéddel, szamarakkal és lovak… more »

Ámokfutás, majd evakuáció Haitiból - még a Dominikai Köztársaságban

Uticélok, Haiti, Érdekes, poénos videók, fotók, Dominikai Köztársaság Send feedback »
Egyedul vagyok Jarabacoaban, a dominikai hegyvideken. Azert jottem ide, hogy lerendezzem az elkovetkezo hegyi turank reszleteit. Mar ismeros a hely, 2 eve voltam erre, ezert a varos masodik legolcsobb szallasa fele vettem az iranyt. A legolcsobbat nem me… more »

Indulás Haitiba

Uticélok, Haiti, Dominikai Köztársaság Send feedback »
Megérkezett két kedves utasom Barabara és Sándor. A szűk két hét múlva induló Dominikai Köztársaság, Kuba körutazásra korábban érkeztek. Ők voltak azok a bátrak, akik bevállalták a Haiti utazást. Ez igazi kalandtúrának igérkezik, egyedül már vo… more »

Elizabeth megkapta a vízumot

Uticélok, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 3 feedbacks »
Kedden jött a posta (Copa Courier, fele annyi, mint a DHL, jó tudni) és meghozta a csomagunkat. Elizabeth nagyon lassan nyitotta ki, úgyhogy ettől aztán nagyon ideges is lettem. more »

Új típusú élmények

Uticélok, Információ, bejelentés, Dominikai Köztársaság 1 feedback »
Minden nap be szoktak szólni nekünk csak úgy, de a mai nap azért feltette a koronát erre a szemétdombra.Sétálunk délben ebéd ügyben két vendéglátó egység között. Hátul sonfordál egy ember, először nem vettem észre, hogy pisszeg. Szokásos micsoda seg… more »

Házasságunk horrortörténete folytatódik. 9. rész.

Uticélok, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 2 feedbacks »
Miután kifizettem a plusz 3.000 pesós extra házassági szerződés illeték lerántást. Megeskedtem őket, hogy több költséggel már nem kell számolnom. Nagy önbizalommal mentem tehát le az anyakönyvi hivatalba másnap, hogy kicseréltessem a magyar helyett olasznak elírt házassági anyakönyvi kivonatot. more »
Contact / Help. ©2017 by Jan C. open source blog / webhosting reseller.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / Evo Factory.