Category: USA

Utazási tanácsadás Latin-Amerikába, Ázsia egyes részeire utazóknak

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, Kuba, Thaiföld, USA, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Kambodzsa, Haiti, Vietnam, Információ, bejelentés, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Bolívia, Chile, Laosz, Belize, Mexikó, Honduras, El Salvador, Indonézia, Malajzia, Szingapúr, Fülöp-szigetek, Hong Kong és Makaó, Brunei, Brazília, Argentína, Uruguay, Paraguay Send feedback »
20 éve utazom önállóan, az utóbbi 8 évben szinte megállás nélkül. Csaknem teljes Latin-Amikát bejártam és turisztikai szempontból jól ismerem Délkelet-Ázsia egy jó részét is. Latin-Amerikában 6 évet éltem és rendszeresen térek vissza turista csoportokkal a térségbe. Amennyiben nem utazási irodával szeretne útnak indulni, hanem önállóan és bizonytalan egyes kérdésekben, szívesen a rendelkezésére állok. more »

New York Brooklyn, Black Friday

Uticélok, USA, Érdekes, poénos videók, fotók Send feedback »
Allábbi képek tanuskodnak arról, hogy hogyan sikerült beilleszkednem New Yorkban kicsit több, mint 1 hét alatt. Az a kedves kis brooklyni negyed ahol laktam uruguayi barátomnál, Alejandrónál tipikusan olyan, mint amiket a filmekben látni. Emberek bevásár… more »

Ezt a gyöngyszemet most találtam. "Rohadt jenkik takarodjatok a picsába...", Hugo Chavez üzenete George W. Bushnak 2008-ban

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, USA, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Érdekes, poénos videók, fotók, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Bolívia, Chile, Mexikó, Honduras, El Salvador, Argentína, Uruguay, Paraguay Send feedback »
Az ügy apropója az volt, hogy Bolívia kiutasította az USA nagykövetét, mert konspirációval vádolta az ottani ellenzék támogatása miatt és az ez okból kirobbanó erőszakos tüntetés következményeként. Erre az USA kiutasította a bolíviai nagykövetet, ma… more »

Lejárt ESTA regisztrációval az USA-n át

Uticélok, USA Send feedback »
Ezt senkinek nem javaslom kipróbálásra, de velem előfordult. Nem ellenőriztem le a vízum regisztrációmat Costa Ricában hazafelé indulás előtt. Lejárt 2 napja mikor a gépre felszálltam és Miamiban kellett átszállnom. Persze a latin földi sz… more »

Mikor fognak a spanyolok és a többiek bocsánatot kérni az emberiség ellenes bűntetteikért? Más szóval Anibal Amaro helyében én is ezt tettem volna....

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, Kuba, Dolgozatok, disszertációk, publikációk, USA, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Haiti, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Nagy Británia, Bolívia, Chile, Portugália, Belize, Mexikó, Honduras, El Salvador, Bürokrációs kálváriák, Brazília, Argentína, Uruguay, Paraguay 2 feedbacks »
VIDEÓ! Miért kellene a spanyoloknak bocsánatot kérniük egy olyan bűnért, amit nem a ma élő nemzedék követett el? Nos, szerintem bocsánatot kellene kérniük. Ennek már csak szimbólikus jelentősége lenne, mert a történelem menetén nem sokat változtatna. Nem csak azért kell bocsánatot kérni, mert legalább 10x annyi embert mészároltak le, mint a hitleri Németország, hanem mert létrehoztak egy földrésznyi mesztic kultúrát, amelynek szépségével és értékeivel egyáltalán nincsenek tisztában, mondhatjuk azt is, hogy megvetéssel viseltetnek irányába. Ezért gondolom azt, hogy a ma élő spanyolok tovább viszik elődeik bűneit és nem néztek még azokkal szembe. more »

Az amerikai vízumtól a "családegyesítésig" - 2. rész, avagy ámokfutás Floridán keresztül

Uticélok, USA, Bürokrációs kálváriák Send feedback »
Telnek unalmas hétköznapjaink Orlandóban, miközben feleségem még nem találkozott testvérével és a gyerekek is utoljára aprilisban láttak apjukat. Bár arra a kérdésre, hogy az mikor volt, a gyerekektől a "2 hónapja" választ kapjuk. Annál jobb. Autó nélkül kétszer próbáltuk meg elhagyni a környéket. Először egy kis boltot kerestünk, az jó egy óra volt. Másodszor meg egy csekket kellett beváltanom és útbaejteni egy autóbérlő helyet, ami 4 óráig tartott. Nem mondom, hogy rosszul esett, csak a dimenziók érzékeltetése végett írom le. more »

Az amerikai vízumtól a "családegyesítésig" - 1. rész

Uticélok, USA, Bürokrációs kálváriák Send feedback »
FOTÓ! Feleségemnek van egy testvére, aki 17 éve, 20 éves korában elhagyta a Dominikai Köztársaságot. Az volt a terve, hogy anyagilag megerősödve pár év múlva visszatér. Hátha sikerül az, ami sok nincstelennek összejött a Tűzfüldtől Mexikóig. Megvalósítani az álmait az Egyesült Államokban. Ramon Anibal Amaro Benjamin soha nem tért vissza hazájába. Feleségem 4 éves volt, mikor utoljára látta. more »

Buszvezető Costa Ricában, irány Nicaragua

Uticélok, USA, Costa Rica, Nicaragua Send feedback »
Eltuntem egy kicsit, de ez normalis, ha nem tortenik semmi vagy csak olyan, ami ram tartozik. Kicsit belassult a lista, ezert kenytelen vagyok Nicaraguaba utazni egy hosszu hetvegere Robbal egy kis korbenezesre mielott elfelejtetek. A cel varosnezes Man… more »

Costa Rica újra

Uticélok, USA, Costa Rica Send feedback »
Udvozelt innen Costa Ricabol! New Yorkban volt meg egy dolog, ami nekem nagyon tetszett. Az egesz hipermodern cuccos harmadik vilagbol ismert elemekkel keveredik kulturalt formaban. Ilyenek pl. az utcai gordulo gyumolcsarus, riksa (jo nem olyan olcso es… more »

Multikulti negyedek - multikulti egyedek

Uticélok, USA, Costa Rica Send feedback »
Ismet visszatalaltam ebbe a kinai barba, mert Internet kavezot nem nagyon latok a varosban. Amugy a multkor eleg medobbento helyeken mozogtam itt, pl. atmentem egy reszen, ahol 10 percen keresztul csak sargak mozogtak mindenfele. Probaltam megtudni, hogy… more »

Nueva York

Uticélok, USA, Costa Rica Send feedback »
Udvozlet az USA-bol! Kedden sikerult vegre felszallnom egy repulogepre ugy, hogy nem koboztak el tolem semmilyen szuro-vago eszkozt. Ez az utobbi egy evben nem nagyon fordult velem elo. Az utazas zokkenomentes volt, attol eltekintve, hogy Zurichben akkor… more »

Indulás az USÁ-ba

Uticélok, USA, Costa Rica Send feedback »
Ujra beindul a verkli sokadjara. Kicsit mar kezdek belefaradni, de menni kell, mert muszaly. Ma peldaul szomoru voltam, ami meg sosem fordult elo elutazas elott, csak hazautazaskor. Lassan ugy erzem magam, mint "Kobor Janos" (Omega), aki 76 evesen is meg… more »

Miami

Uticélok, USA, Costa Rica Send feedback »
Csak gyorsan Miamibol egy level, mert sikerult bejutnom ebbe az orszagba is. En nem egeszen ertem ezeket, mert most eppen tranzit vizummal szedelgek a varosban. Nincs itt igazan semmi, csak nagy autok, meg szallodak. Az utcan mindenki spanyolul beszel, e… more »
Contact / Help. ©2017 by Jan C. blog software / web hosting.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / Evo Factory.