Category: Bürokrációs kálváriák

Mikor fognak a spanyolok és a többiek bocsánatot kérni az emberiség ellenes bűntetteikért? Más szóval Anibal Amaro helyében én is ezt tettem volna....

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, Kuba, Dolgozatok, disszertációk, publikációk, USA, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Haiti, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Nagy Británia, Bolívia, Chile, Portugália, Belize, Mexikó, Honduras, El Salvador, Bürokrációs kálváriák, Brazília, Argentína, Uruguay, Paraguay 2 feedbacks »
VIDEÓ! Miért kellene a spanyoloknak bocsánatot kérniük egy olyan bűnért, amit nem a ma élő nemzedék követett el? Nos, szerintem bocsánatot kellene kérniük. Ennek már csak szimbólikus jelentősége lenne, mert a történelem menetén nem sokat változtatna. Nem csak azért kell bocsánatot kérni, mert legalább 10x annyi embert mészároltak le, mint a hitleri Németország, hanem mert létrehoztak egy földrésznyi mesztic kultúrát, amelynek szépségével és értékeivel egyáltalán nincsenek tisztában, mondhatjuk azt is, hogy megvetéssel viseltetnek irányába. Ezért gondolom azt, hogy a ma élő spanyolok tovább viszik elődeik bűneit és nem néztek még azokkal szembe. more »

Az amerikai vízumtól a "családegyesítésig" - 2. rész, avagy ámokfutás Floridán keresztül

Uticélok, USA, Bürokrációs kálváriák Send feedback »
Telnek unalmas hétköznapjaink Orlandóban, miközben feleségem még nem találkozott testvérével és a gyerekek is utoljára aprilisban láttak apjukat. Bár arra a kérdésre, hogy az mikor volt, a gyerekektől a "2 hónapja" választ kapjuk. Annál jobb. Autó nélkül kétszer próbáltuk meg elhagyni a környéket. Először egy kis boltot kerestünk, az jó egy óra volt. Másodszor meg egy csekket kellett beváltanom és útbaejteni egy autóbérlő helyet, ami 4 óráig tartott. Nem mondom, hogy rosszul esett, csak a dimenziók érzékeltetése végett írom le. more »

Az amerikai vízumtól a "családegyesítésig" - 1. rész

Uticélok, USA, Bürokrációs kálváriák Send feedback »
FOTÓ! Feleségemnek van egy testvére, aki 17 éve, 20 éves korában elhagyta a Dominikai Köztársaságot. Az volt a terve, hogy anyagilag megerősödve pár év múlva visszatér. Hátha sikerül az, ami sok nincstelennek összejött a Tűzfüldtől Mexikóig. Megvalósítani az álmait az Egyesült Államokban. Ramon Anibal Amaro Benjamin soha nem tért vissza hazájába. Feleségem 4 éves volt, mikor utoljára látta. more »

Rémálom a Teve és Haller utcában, avagy a szociális biztosítás útvesztői

Uticélok, Magyarország, Bürokrációs kálváriák Send feedback »
Feleségemnek lejárt a vízumhoz igényelt kötelező biztosítása és sajnos orvosi ellátásra szorulna. Munkát egyelőre nem találtunk, ill. amit találtunk az nem hivatalos, nevezzük úgy, hogy ismerőseinknek szívességből segít és akkor ebből itt nem lehet baj. Biztosítás hiányában elkezdtem orvosi környezetemet körbetelefonálni, hogy ki tudná megvizsgálni jutányosan. more »

Bevándorlási ügyintézés 3. - Elizabeth megkapta a letelepedési engedélyt

Uticélok, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 3 feedbacks »
A heten megkaptuk az ertesitest, hogy mehetunk dokumentum atadasra. Be kellett vinni a hianyzo fenymasolatokat es atvenni az elbralt letelepedesi engedely eredmenyet. Nem kis izgalommal tehat megjelentunk a 11. keruleti bevandorlasi hivatal ugyfelfo… more »

Bevándorlási ügyintézés 2.

Uticélok, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Bürokrációs kálváriák Send feedback »
A bevándorlási hivatal 10 napon belül kéri a hianyzó iratok pótlását. Tehát még tartoztunk a kereseti igazolással, a bankszámla kivonttal és a biztosítással. more »

Bevándorlási ügyintézés 1.

Uticélok, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 1 feedback »
Ma hála a jó égnek megjött a kedves anyakönyves ügyintézőtől az elektronikus levél, hogy házasságunk hazai anyakönyvezése elindult és az iratokat a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Állampolgársági Igazgatóságának Hazai Anyakönyvezési Osztályára továbbították. more »

Fordítás kész, mehetünk az anyakönyvezőbe

Uticélok, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 1 feedback »
Ott tartottunk, hogy az Apostille hitelesítést is le kell fordíttatni spanyol nyelvről, ami legutoljára még világnyelv volt, de sajnos az EU-ban meg itt nem hivatalos nyelv. more »

Beindul az adminisztrációs verkli

Uticélok, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 2 feedbacks »
Még mielőtt Elizabeth megérkezett telefonáltam a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalba, hogy az előttünk álló teendőket megtudjam. more »

Elizabeth megérkezett

Uticélok, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 1 feedback »
A rossz időjárás miatt 6 óra késéssel indult a gép Santo Domingóból. Elizabeth reggeli csatlakozása Madridból Bécsbe indult volna reggel 9-kor, amit a késés miatt nem érhetett el. Bár nem egy látványosan ideges típus, az izgalomtól és attól a félelemtől, hogy a spanyolok vajon beengedik-e már napok óta hányt és rosszul érezte magát. more »

Elizabeth megkapta a vízumot

Uticélok, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 3 feedbacks »
Kedden jött a posta (Copa Courier, fele annyi, mint a DHL, jó tudni) és meghozta a csomagunkat. Elizabeth nagyon lassan nyitotta ki, úgyhogy ettől aztán nagyon ideges is lettem. more »

Házasságunk horrortörténete folytatódik. 9. rész.

Uticélok, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 2 feedbacks »
Miután kifizettem a plusz 3.000 pesós extra házassági szerződés illeték lerántást. Megeskedtem őket, hogy több költséggel már nem kell számolnom. Nagy önbizalommal mentem tehát le az anyakönyvi hivatalba másnap, hogy kicseréltessem a magyar helyett olasznak elírt házassági anyakönyvi kivonatot. more »

Esküvőnk maga. 8 rész

Uticélok, Információ, bejelentés, Érdekes, poénos videók, fotók, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Bürokrációs kálváriák 11 feedbacks »
Latinosra sikerült az esküvő maga. Hál Istennek. Naplót kellett volna írnom helyben, de a lényeg, hogy az anyakönyvvezetőnél du. 4 órára voltunk bejelentve. 16:05-kor Elizabeth még hajat mosott és a szobánkban rokonok és barátnők öltözködtek. more »

Házasságunk rémtörténete, holnap. 7. rész

Uticélok, Információ, bejelentés, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Bürokrációs kálváriák Send feedback »
Szerda du. 4-re van kitűzve az esküvőnk (magyar idő szerint este 10). Gratulációkat nem fogadok el, addig míg nem kaptuk meg a vízumot. Különbenis a gratulációkat továbbítom az európai hatóságoknak. Én csak a barátnőmmel akartam együtt lenni. more »

Esküvőnk, menekülés az anyós otthonából, Táncsics börtöne, az első szerény otthonunk. 6. rész

Uticélok, Érdekes, poénos videók, fotók, Dominikai Köztársaság, Magyarország, Bürokrációs kálváriák Send feedback »
VIDEÓ! FOTÓ! A héten beindult a verkli. Elmentem több helyre, hogy olcsóbb házassági szerződést kössek. more »
Contact / Help. ©2017 by Jan C. blog tool / dedicated server / evoTeam.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / SkinFaktory.