Utazási tanácsadás Latin-Amerikába, Ázsia egyes részeire utazóknak

Send feedback »

20 éve utazom önállóan, az utóbbi 10 évben szinte megállás nélkül. Csaknem teljes Latin-Amikát bejártam már.

Full story »

Vaderdei lovaglás Guantanamóban

Uticélok, Kuba, Érdekes, poénos videók, fotók Send feedback »

Na nem a katonai bázison voltam, hanem csak a Guantanamó környékbeli erdőkben lovagoltam 2-3 napot. Találtam egy szimpatikus földmüves családot, akikre úgy kellett tukmálnom a pénzt a lovaglás utan. Ilyet is ritkán látni arrafelé. Ez idő alatt megtanultam többek között nyereg és kengyel nélkül lovagolni úgy, hogy nemhogy rendes szár (kantár) nem volt, hanem csak a ló fejének bal oldalához volt kötve egy kötél, így kellett iránytváltoztatni. Persze ez nem nehéz, mert hál Istennek jó oktatóm volt, aki megtanított arra, hogy a lovat teljes testünkkel irányítjuk, nem csak a száját tépjük :). Íme...

Vágta a kukoricásban... akarom mondani a cukornádül tetvényen

Full story »

Orcátlan ajánlat

Dolgozatok, disszertációk, publikációk, Érdekes, poénos videók, fotók Send feedback »

Mikor megérkeztem Panamába indián barátaimhoz, ez a zene szólt a helyi kis kocsmából. A magyar fül számára teljesen idegen ez a hangzás; egy férfi, aki gyakorlatilag nöi hangon énekel. Az itteniek viszont falják az ilyen számokat, az USÁtól Chiléig mindenütt hallgatják. Mivel itt folyamatosan szól a zene, számomra ez olyanná vált mint a napsütés, egy idö után hiányzik, annyira természetessé vált. Azért forditottam le ezt a dalszöveget, mert jól érzödik belöle az intimitásnak az a természetessége, ami annyira jellemzö föleg a trópusi latin országokra. A legjobb dolgok egyike, ami Latin-Amerikában velem történt az elmúlt 12 év során, hogy átélhettem mindezt közvetve és közvetlenül is. Itt teljesen természetes - mindenféle degeneráltság nélküli - felszabadult erotikáról beszélek. Nincs mit szépiteni, a következö sorok tulajdonképpen arról szólnak, hogy az ágyba vinné a hölgyet az illetö és csak reggel kérdezné meg töle, hogy hány testvére van.

Full story »

Miért hagytam fel az idegenveztéssel? 1. rész

Dolgozatok, disszertációk, publikációk Send feedback »

Nem tudom végleg-e, vagy csak a magyar csoportokból lett elegem, de áprilisban feladtam ezt a szakmát és nem is bántam meg. Azóta sokkal nyugodtabb és teljesebb életet élek, visszafogottan ugyan, de újra élvezem az utazást, bár sokkal nyugodtabb körülmények között. Végre aludhatok legalább egy hétig ugyanabban az ágyban, azt csinálok, ami jól esik és nem kell hajnalig szállásokért telefonálnom idözónákon keresztül. Sok minden még mindig nem hiányzik.

Van pár rémtörténetem, amit megoszthatnék, de csak néhány olyan élményt írnék le, amelyek majdnem vagy késöbb végleg arra késztettek, hogy abbahagyjam ezt a szakmát. Félreértések elkerülése végett a legtöbb utasom kedves, tisztességes ember volt. Megsérteni nem kívánok senkit, de a tölem megszokott stílusban fogok osztani mindenkit, aki szerintem rászolgált, föleg, hogy már nem köti be senki sem a számat. Szük, de annál dominánsabb 10 - 20%-os kisebbésgröl beszélünk.

Full story »

New York Brooklyn, Black Friday

Uticélok, USA, Érdekes, poénos videók, fotók Send feedback »

Allábbi képek tanuskodnak arról, hogy miképp sikerült beilleszkednem New Yorkban alig több, mint 1 hét alatt. Az a kedves kis brooklyni negyed, ahol uruguayi barátomnál, Alejandrónál laktam, tipikusan olyan, mint amiket a filmekben látni lehet. Emberek bevásárlókocsikat tologatnak az utcán, óriási autókból folytottan dübürgő zene hallatszik, a metro acélszerkezetű emelvényen halad el.. Fekák mindenhol, neha egy-egy latino. Fehér ebmert akkor látok, amikor a kirakat tükröződésre fokuszálom a figyelmemet. Van itt egy ilyen, hogy fekete péntek leárazás. Na nalunk nem csak a péntek volt fekete. Mozogtam itt olyan helyeken Harlemben, meg Brooklynban, hogy meg kellett szaporítottam a lépteimet a fajsúlyosabb afro es afrodominikai fejek láttán, akiket természetesen csak periferiális látással mertem érzékelni. Ki merne megkockáztatni egy "Wad da fuck ya lookin at motherfucka?" interkulturális közeledési kisérletet, vagy ennek spanyol megfelelőjét: "Que cono tu ta mirando?"...

A mosodában aznap volt két fehér ember, azok is kukabúvárok voltak.

Full story »

Meleg sztorik, avagy lágyan ringatózó kokain bálák Kuna Yalában

Kolumbia, Dolgozatok, disszertációk, publikációk, Costa Rica, Guatemala, Panama, Mexikó, Honduras, El Salvador Send feedback »

Panama karibi partvidéke nem csak az indián kultúráról és a csodás szigetekről nevezetes. Ez az egyik fő kábitószer kereskedelmi útvonal, Kolombia és Közép-Amerika, majd Mexikó és közvetve az Egyesült Államok között. Kolumbiából egyaránt indul kokain a Karib-tenger és a Csendes-óceán oldalán is. Honnan tudom mindezt?

Full story »

Playa del Carmen, mint földi pokol

Adomány a napló fentartására Send feedback »

Ehhez a tengerparthoz tartozó kisvárosban téblábolt több csoportom is már. Képzeljünk el egy tucat embert, amint tipeg-topog tágranyilt szemmel, mint a napos csibék. Egyesek teljesen komolyan megkérdezik: Mit lehet itt csinálni?, mások gunyorosan mondogatják, hogy ez tiszta ipari turizmus. Na ekkor kellett volna seprűnyéllel lekergetni őket a partra és közben lila fejjel orditani, hogy pihenjél, lazitsál bazdmeg! Ehelyett elmondtam, hogy mi merre van és amilyen gyorsan csak lehetett leléptem a csak mekák által látogatott közeli vendéglőbe egy csokoládés csirkére (pollo en mole, vagy még jobb enchiladas de mole). Természetsen egyedül, mert arra sem vagyok kíváncsi, hogy az ilyen balfékek túrkálják mellettem ezt a kiváló ételt. Ajánlom mindenkinek erről a rettenetes helyről készült felvételeimet.

Full story »

Az igazi turista

Dolgozatok, disszertációk, publikációk Send feedback »

műfaj: szintetikus szatira

Mindjárt az elején szeretném megjegyezni, hogy az irásomban szereplő személy, az "igazi turista" (innentől csak egyszerűen IT) teljesen fiktiv. Nagyon sok emberi gyarlóság, hosszú éveken át történő megfigyelése révén jutottam el oda, hogy ezeket elektronikus papirra vessem és eképpen tartsak görbe tükröt egy létező jelenség elé. Továbbá természetesen magamat sem tartom tökéletesnek. Egyes felsorolt tulajdonságokkal valaha én is rendelkeztem, vagy akár most is részben jellemzőek rám - bár levetkőzésükre törekedszem. Ha tetszik, ezt az összerakott személyt kis részben saját korábbi énemből, de nagy részben az idegenvezetéssel töltött hosszú évek során megfigyelt számtalan emberi fonákság, valamint hitvány, álnok, önző és képmutató magatartási formák egyesitéséből nyertem. Senkit konkrétan megsérteni nem volt célom. Ha valaki részben magára ismer, remélem épül majd belőle. A majd 10 éves idegenvezetői munka valamire biztos megtanitott; 1. nagyon értékeljem azt, aki nem ilyen és még fontosabb 2. MILYEN EMBER NE LEGYEK!

Full story »

Latin-Amerika

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, Kuba, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Érdekes, poénos videók, fotók, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Bolívia, Chile, Belize, Mexikó, Honduras, El Salvador, Brazília, Uruguay, Paraguay Send feedback »

René Pérez Joglar, Residente de Calle 13

Egyetlen szabad csillag feliratú polóban, ami a független Puerto Ricót szimbolizálja.

"Ezt a dalt azoknak a latin-amerikaiaknak akarom cimezni, akik itt ülnek, ebben a teremben. Tiszta szivemből, az összes latin-amerikai nézőnek, jusson el az üzenet az országaikba, lakónegyedeikbe, az utcákra, a gyökerekhez, az illatokhoz és érezzék itt a mellkasukban."

A dalt a Simon Bolivar orchesztra kiséri, Nagy-Kolumbia zászlajéval. A forditáshoz olvasd tovább!

Full story »

Jamaicai gospel kórus és egy reggea koncert a tengerparton

Információ, bejelentés, Érdekes, poénos videók, fotók, Jamaica Send feedback »

Ezúttal nem lenge kislányok fogják rázni a feneküket, hanem ingó bingó afro nénik tólják a gospelt, de mondjuk olyan szinten, hogy a helyszínen libabőrös voltam. Jó értelemben. A videó sajnos nem adja teljesen vissza. Egész életemben vágytam arra, hogy egy ilyet lássak élőben, hát ez is teljesült. Érdemes a különböző karaktereket megfigyelni.

Full story »

Miért a kolumbiai nők a legszebbek az Amerikai kontinensen, sőt?

Uticélok, Kolumbia, Érdekes, poénos videók, fotók Send feedback »
A választ nem tudom, csak megerősíteni tudom a tényt, hogy így van. Hál Istennek több kolumbiai hölggyel volt dolgom és tényleg így néznek ki, bár vannak köztük feketébbek is. Azok is nyagyon jók és legalább ilyen jól mozognak. Én már arra a szintre jutottam, hogy messziről megmondom, hogy kolumbiai és ha beszél hozzám azt is megmondom neki, hogy melyik városból származik, ami tetszeni szokott nekik. Érdekességnek teszem ezt fel, bár nekem ez inkább most nosztalgia. Mellékesen egy ilyen nővel érdemes komolyabb bukszával randira indulni, mert általában nem a sarki hotdogos stand a célállomás, de meg szokta érni.

Ezt a gyöngyszemet most találtam. "Rohadt jenkik takarodjatok a picsába...", Hugo Chavez üzenete George W. Bushnak 2008-ban

Uticélok, Ecuador, Kolumbia, USA, Venezuela, Costa Rica, Nicaragua, Érdekes, poénos videók, fotók, Guatemala, Panama, Dominikai Köztársaság, Peru, Bolívia, Chile, Mexikó, Honduras, El Salvador, Argentína, Uruguay, Paraguay Send feedback »

Az ügy apropója az volt, hogy Bolívia kiutasította az USA nagykövetét, mert konspirációval vádolta az ottani ellenzék támogatása miatt és az ez okból kirobbanó erőszakos tüntetés következményeként. Erre az USA kiutasította a bolíviai nagykövetet, majd Venezuela kiutasította az USA nagykövetét Caracasból. Chavez egyébként az izraeli nagykövetet is kiutasította, miutan Izrael lebombázta a Gáza övezetet, ha jól emlékszem 2010-ben. (csináltam hozzá feliratot, de ha mégsem lenne, akkor a CC-vel be lehet kapcsolni a jobb alsó részen)

Simon Bolivar: "Latin-Amerika" felszabadítója és integrációjának első szónoka

Guaicaipuro: a mai Venezuela területén élt indián vezér, aki egyesítette a törzseket a hódítók ellen

Tupak Amaru: a mai Peru és Bolivia területéről, a magát inka leszármazottnak tartó mesztic lázadő, akit a spanyolok elkaptak, majd Cusco főterén lovakkal négy részre szaggattak.

 

 

Érdemes betartani a közlekedési figyelmeztetéseket Peruban

Uticélok, Érdekes, poénos videók, fotók, Peru, Adomány a napló fentartására Send feedback »

 


 

A Fold 50 legveszelyesebb varosa

Uticélok, Dolgozatok, disszertációk, publikációk Send feedback »

Borton jellegu szallasomon olvasgatva az index.hu-n lettem figyelmes egy cikkre. Ez a vilag gyilkossagi adatok alapjan legveszelyesebb varosait targyalta, amit egy mexikoi civil szervezet publikaciojara alapozott. Atneztem ezt a listat, mert kivancsi voltam, hogy melyikben voltam es ott mit ereztem. Meg kell jegyeznem, hogy az utazo biztonsagerzete es a gyilkossagok szama nem feltetlenul mutat korelaciot. A legtobb gyilkossag bandahabopuk, drog es leszmalas kovetkezmenye. Raadasul nem csak a gyilkossag jelent veszelyt, hanem a lopas, rablas, tehat lofegyver nelkul fenyegetettseg eseteben is erezhetjuk magunkat eleg szarul.

Full story »

Merre jártam eddig?

Uticélok, Dolgozatok, disszertációk, publikációk, Információ, bejelentés Send feedback »
Ezt összedobtam hirtelen. Mivel nem tudom beágyazni, ezért cikk formájában publikálom. Amit hiányolok, hogy a Dnyeszter Menti Köztársaság nincs a listán, mert ugyan független, de nem elismert állam... Peruban annyit voltam már, hogy bejelöltem életvitelszerűnek.

Utazás a vörös ördögön Panamában

Uticélok, Dolgozatok, disszertációk, publikációk, Érdekes, poénos videók, fotók, Panama Send feedback »

Ez hozzátartozik a Panamavárosi élményhez, az ún. diablo rojo, vagy vörös ördög akkor sem hajlandó kipusztulni, miután a kormány milliókat költött a városi közlekedés modernizációjára. A panamaiak jó része nem a modern szép légkondis buszokat használja, hanem inkább a csirkebuszokon zsúfolódik, ahol szól a zene, a rikkancs kikiáltja az útirányt, egy sorban 5 személy nyomorog, a légkondit a huzat adja, a sofőr vigyáz a táskánra a lépcső mellett és a segít lesegíti az öregeket és a gyerekeket a busz lépcsőjén. Az is előfordult már, hogy megállt a busz, mert a vezető és a segédje fagylaltot vásároltak és úgy mentünk tovább, hogy a segéd etette a sofőrt. Senki egy szót sem szólt, sőt volt, aki kért is a fagylaltból.

videó: szól a salsa, felszállnak az emberek csak úgy felvezetőnek.

Figyeljük meg a buszok állandó és kötelező kellékeit: díszített kapaszkodók, hangrendszer, hangszórók, rikkancs lóg az ajtóban, vezetőoldali ventilátor, támaszkodópult, kis tükrök, díszítésnek boa és műtollak, a vezető csak egy csíkon lát ki, magasított sebességváltó, diszkófény, strobó, egyedi gázpedál, dekorált kormány. Csak pár a sok közül...

videó: itt már komolyabb buszról van szó, de sajnos az audiót túlvezérelte az őrült hangerő.

Contact / Help. ©2017 by Jan C. blog tool / dedicated servers / authors.
Design & icons by N.Design Studio. Skin by Tender Feelings / Skin Faktory.